Pääsiäismenu luomumunista
10.04.2017, Hanna HaminaMika suunnitteli ja toteutti blogiinsa Perinneruokaa prkl pääsiäismenun niin, että kaikissa ruuissa on käytetty luomumunia.
Mahtava menu löytyy täältä ja kuva on Mikan ottama.
MUNA-kirja on julkaistu
10.04.2017, Hanna HaminaSanna Mansikkamäen neljäs keittokirja on ylistys suomalaiselle kananmunalle. MUNA-kirjassa on sata reseptiä, jossa kananmunia on käytetty sekä perinteisissä että uusissa ruuissa, leivonnaisissa ja juomissa.
Kuvat ovat Pia Inbergin ottamia. Sannan valinta on hyvinkääläisen Mäntymäen luomutilan luomukananmunat ja toisessa kuvasssa onkin Virva Latostenmaa Mäntymäen luomutilalta, Sanna Mansikkamäki sekä K-Supermarket Lauttasaaren kauppias Ali Tikkala.
Luomukanojen määrä kasvussa
16.03.2017, Hanna HaminaLuomukanojen määrä kasvoi vuonna 2016 Suomessa ensimmäistä kertaa yli 200 tuhannen. Eviran tilaston mukaan maassamme oli reilut 203 tuhatta luomukanaa 48 tilalla. Luomutilojen keskimääräinen eläinmäärä oli noin 4100 kanaa.