Luomukanalan rakentaminen
29.03.2016, Hanna HaminaMaaseudun tulevaisuus kirjoitti viime viikon teemanumerossa luomukanalan rakentamisesta ja tuotantotavan erityisvaatimuksista.
Pääsiäisenä kananmunien kulutus tuplaantuu – myös luomumunien!
24.03.2016, Hanna HaminaYle uutisoi luomun nosteesta ja luomukananmunien kulutuksesta.
Tutkittua tietoa kananmunien terveellisyydestä
11.02.2016, Hanna HaminaItä-Suomen Yliopiston pitkäaikaistutkimus vahvistaa sen että runsaasti kolesterolia sisältävä ruokavalio ei näyttäisi lisäävän sydän- ja verisuonitautien riskiä edes niillä henkilöillä, joilla perinnöllisen alttiuden vuoksi ravinnon kolesteroli vaikuttaa enemmän veren kolesterolipitoisuuteen.
Kolesteroli on elimistölle välttämätön rasvoihin luettava aine, jota tarvitaan solukalvojen rakenteissa, sappihapoissa ja hormoneissa. Kolesterolia on kaikessa eläinperäisessä ruuassa, kuten kananmunan keltuaisessa noin 200 mg, ja elimistö valmistaa sitä myös itse.
Monet tutkimustulokset siis vahvistavat, että kananmunia voi terve ihminen syödä päivittäin.
Itä-Suomen Yliopiston tiedote Sepelvaltimotaudin vaaratekijätutkimuksesta.