Luomukanalan rakentaminen

29.03.2016, Hanna Hamina

Maaseudun tulevaisuus kirjoitti viime viikon teemanumerossa luomukanalan rakentamisesta ja tuotantotavan erityisvaatimuksista.

Osan artikkelista voi lukea tästä.

Pääsiäisenä kananmunien kulutus tuplaantuu – myös luomumunien!

24.03.2016, Hanna Hamina

Yle uutisoi luomun nosteesta ja luomukananmunien kulutuksesta.

Lue lisää Ylen sivuilta luomutuottaja Ahtialan ajatuksia.

Tutkittua tietoa kananmunien terveellisyydestä

11.02.2016, Hanna Hamina

Itä-Suomen Yliopiston pitkäaikaistutkimus vahvistaa sen että runsaasti kolesterolia sisältävä ruokavalio ei näyttäisi lisäävän sydän- ja verisuonitautien riskiä edes niillä henkilöillä, joilla perinnöllisen alttiuden vuoksi ravinnon kolesteroli vaikuttaa enemmän veren kolesterolipitoisuuteen.
Kolesteroli on elimistölle välttämätön rasvoihin luettava aine, jota tarvitaan solukalvojen rakenteissa, sappihapoissa ja hormoneissa. Kolesterolia on kaikessa eläinperäisessä ruuassa, kuten kananmunan keltuaisessa noin 200 mg, ja elimistö valmistaa sitä myös itse.
Monet tutkimustulokset siis vahvistavat, että kananmunia voi terve ihminen syödä päivittäin.

Itä-Suomen Yliopiston tiedote Sepelvaltimotaudin vaaratekijätutkimuksesta.