Luomumunien tuotanto kasvussa

07.02.2016, Hanna Hamina

Luonnonvarakeskus julkisti vuoden 2015 kananmunien tuotantoluvut Suomessa. Kokonaistuotanto kasvoi yhteensä 7%, mutta luomukananmunien tuotanto jopa 11%. Suomalaisista kananmunista luomukanaloissa tuotetaan 5%, lattiakanaloissa 33% ja virikehäkkikanaloissa 62%.

Luonnonvarakeskuksen tilasto löytyy täältä. 

IMG_6983

Munatotia vuodenvaihteen juhliin

30.12.2015, Hanna Hamina

Tuttavapiirissäni on harva valmistanut periamerikkalaista juomaa munatotia eli eggnoggia.

Tämä herkku syntyy ihan helposti luomumunista vaikka uudenvuoden juhliin. Ja vinkiksi: hiukan erilaisen munatotin saa aikaiseksi käyttämällä mantelimaitoa ja mantelilikööriä.

Ainekseksi tarvitset:

6 dl maitoa

2 dl kermaa

3 luomumunaa

3 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

terästykseksi 2 dl rommia, konjakkia tai viskiä

ripaus muskottipähkinää

Valmistusohje:

  1. Kuumenna kermamaito höyryävän kuumaksi
  2. Vaahdota munat ja sokeri
  3. Lisää muna-sokerivaahtoon kuuma kermamaito
  4. Terästä halutessasi seos alkoholilla
  5. Kaada juoma laseihin ja lisää muskottipähkinää pinnalle vaikka tähdenmuotoisen sapluunan läpi
  6. Nauti!

20151223_193428

Marinoidut luomukananmunat

09.11.2015, Hanna Hamina

Reseptikilpailun tuloksena Isyyspakkaus -blogissa jaettiin marinoitujen luomukananmunien resepti.

Lue lisää yksinkertaisen nerokkaasta tavasta tarjoilla kokonaisia, keitettyjä kananmunia.