Kaupungin komeimmat munat
15.10.2015, Hanna Hamina“Kun minua kyseltiin mukaan Siipikarjaliiton luomumunakampanjaan, oli äärimmäisen helppoa sanoa kyllä. Luomumuna kun on ollut meille itsestäänselvyys jo opiskeluajoista lähtien. — Jo kymmenisen vuoden ajan olemme hakeneet luomumunamme Lentävästä lehmästä. Kauppias Laura Mauno kertoi, että munat tulevat heille kahdelta tilalta: Karhumäen kanalasta Pajujärveltä ja Uutelan kanalasta Somerolta.”
Tommin ajatuksia luomukananmunista lisää Isyyspakkaus -blogissa.
Vispaa ja paista: Frittata
14.10.2015, Hanna Hamina“Frittata on jälleen kerran ruoka, josta joudun ihmettelemään, miksi en ole sitä aiemmin tehnyt? helppoa ja hyvää viikonlopun aamiaisruokaa, sopii myös lounaaksi ja iltapalaksi. Munaisakin vielä ja täysin oman mielen mukaan muunneltavissa. ”
Anne esittelee blogissaan 52 Weeks of Deliciousness italialaisen frittatan.
Munasta on moneksi!
08.10.2015, Hanna Hamina” Kananmunatuotanto rakentuu kananmunaketjun läpinäkyvyydelle, jäljitettävyydelle ja luottamukselle toimijoiden ja viranomaisten välillä. Suomessa kanoille syötettävä rehu on turvallista ja rehut kuuluvat salmonellavalvonnan piiriin. — Lasten basic iltapalan lisäksi omiin terveellisiin herkkuihini kuuluu kaikenlaiset salaatit, joiden päälle voi laittaa keitettyjä luomumunia. Ne kruunaavat salaatin kuin salaatin ja tekevät siitä ruokaisan.”
Annan ajatuksia kananmunista ja vehreän viikunasalaatin ohjeen löydät täältä.