MUNA-kirja on julkaistu
10.04.2017, Hanna HaminaSanna Mansikkamäen neljäs keittokirja on ylistys suomalaiselle kananmunalle. MUNA-kirjassa on sata reseptiä, jossa kananmunia on käytetty sekä perinteisissä että uusissa ruuissa, leivonnaisissa ja juomissa.
Kuvat ovat Pia Inbergin ottamia. Sannan valinta on hyvinkääläisen Mäntymäen luomutilan luomukananmunat ja toisessa kuvasssa onkin Virva Latostenmaa Mäntymäen luomutilalta, Sanna Mansikkamäki sekä K-Supermarket Lauttasaaren kauppias Ali Tikkala.
Luomukanojen määrä kasvussa
16.03.2017, Hanna HaminaLuomukanojen määrä kasvoi vuonna 2016 Suomessa ensimmäistä kertaa yli 200 tuhannen. Eviran tilaston mukaan maassamme oli reilut 203 tuhatta luomukanaa 48 tilalla. Luomutilojen keskimääräinen eläinmäärä oli noin 4100 kanaa.
Luomumunien tuotanto kasvussa
06.02.2017, Hanna HaminaLuonnonvarakeskus Luke julkisti Suomen vuoden 2016 tilastotietoja kananmunatuotannosta. Tuotanto kasvoi kokonaisuudessaan +2% vuoteen 2015 verrattuna mutta luomumunien tuotanto kasvoi jopa 6%. Luomun osuus tuotannosta on 5% ja A-luokan luomumunien määrä noin 3,332 miljoonaa kiloa.