Luomumunien markkinaosuus 15,4 % arvosta

31.01.2017, Hanna Hamina

 

 

 

 

Vuonna 2016 luomutuotteiden myynnin arvo kasvoi noin 14% verrattuna vuoteen 2015.

Luomumunien osuus kananmunien myynnin arvosta oli noin 15,4 %.

luomun-mo-1

Kookos ja Vanilla Eggnog

22.12.2016, Hanna Hamina

Si Moda -blogia pitävä Kaisa Turunen rohkaistui kokeilemaan raakaa kananmunaa jouluisissa juomissa ja hän jakaa kaksi reseptiä blogissaan. Toinen munatoti valmistetaan kookosmaidosta ja toinen vaniljasoijamaidosta.

Ohjeet herkullisiin juomiin löytyy täältä.

Kirpeän makea marenkikakku

21.12.2016, Hanna Hamina

Vielä ehtii valmistamaan jouluisen marenkikakun, jonka pohjan ja täytteen voi tehdä etukäteen. Kakku kootaan valmiiksi vasta juuri ennen tarjoilua.

Pohja

4 luomukananmunan valkuaista

2½ dl hienoa sokeria

2 tl maissitärkkelystä

1 tl sitruunan mehua

Täyte

4 luomukananmunan keltuaista

2 luomusitruunaa

2 dl sokeria

50 g voita

1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

karpaloita tai puolukoita

piparkakkuja tomusokeria

1. Vatkaa valkuaiset kevyesti. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista voimakkaasti. Sekoita maissitärkkelys jäljellä olevaan sokeriin. Lisää seosta vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten niin, että lopputulos on kovaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon sitruunamehutilkka.

2. Levitä valkuaisvaahto öljytylle leivinpaperille haluamaasi muotoon. Paista pohjaa 120-asteisessa uunissa noin 90 minuuttia. Vähennä uunin lämpöä 100 asteeseen, jos pinta alkaa ruskistua liikaa. Jäähdytä pohja. Pohja säilyy ilmatiiviissä rasiassa pari päivää.

3. Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa ja puserra mehut. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi teräskulhossa ja aseta se kiehuvan vesikattilan päälle. Kuumenna kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää joukkoon kuoriraaste ja mehu. Siirrä sitruunavaahto pois kattilan päältä ja sekoita joukkoon paloiteltu voi ja vaniljasokeri. Täyte säilyy jääkaapissa päiviä.

4. Nosta marenkipohja tarjoilualustalle ja täytä kakku sitruunatahnalla. Lisää jäiset marjat ja piparkakun murut ja sirottele päälle tomusokeria. Voit myös huurtaa marjat kierittelemällä ne erikseen tomusokerissa. Tarjoile välittömästi.

img_0504

Sivu 3 / 2012345...1020...Viimeinen »